Sessies

Bekijk hieronder alle inhoudelijke sessies die je op 4 juni kunt volgen.
Elke ronde heb je keuze uit maar liefst 8 inhoudelijke sessies!

Sessie 1.1

Door Aaltje Vincent

Écht sollicitantgericht werven

Geen sollicitanten? En nieuwe collega’s die binnen een jaar vertrekken? Herkenbaar? Gezien de krappe arbeidsmarkt is dit zonde en ook nog eens kostbaar voor alle betrokkenen. Echt niemand zit te wachten op een teleurstellende ‘jobhop’-ervaring.

Aaltje beantwoordt vragen als:

 • Wat is een super-kandidaatgericht selectieproces?
 • Hoe raak je het hart van kandidaten optimaal?
 • Hoe ben je de mismatch voor?

Aaltje deelt volop bewezen succesvolle voorbeelden met je waarmee je direct aan de slag kunt!

 

Sessie 1.2

Door Huub Pennock

Signaleren van Burn-Out

Ruim één op de zeven medewerkers heeft burn-out klachten. Bij millenials is dat één op de vijf! Ongeveer 25% van het aantal verzuimdagen heeft te maken met psychische klachten, oververmoeidheid of burn-out. Re-integratie na een burn-out duurt gemiddeld acht maanden met een kostenpost van gemiddeld €60.000. Daarom is het goed om bewust te zijn van de signalen die kunnen duiden op een burn-out. En te weten wat je aan preventie van ongezonde werkdruk en de werk-privé-balans kunt doen.

Sessie 1.3

Door Ruben van den Boogaard | Aangeboden door Alleo

Arbeidsvoorwaarden voor een nieuwe tijd: flexibel en inclusief voor elke levensfase

Met meer dan 30% van de arbeidsmarkt, vertegenwoordigd door Generatie Z, staan werkgevers voor een uitdaging van ongekende diversiteit. Deze generatie brengt hoge verwachtingen en unieke behoeften met zich mee. Ondertussen navigeren millennials door uitdagingen rond ouderschap en huisvesting, terwijl generatie X en babyboomers zich meer richten op kwaliteit van leven, gezondheid en pensioenplanning.

Deze nieuwe realiteit vraagt om een persoonlijke en inclusieve benadering van werkgeverschap. Hoe kunnen werkgevers arbeidsvoorwaarden bieden die relevant zijn voor de diverse wensen van hun medewerkers?

Tijdens deze sessie neemt Ruben van den Boogaard, co-founder van Alleo, de marktleider in Nederland op het gebied van moderne en flexibele arbeidsvoorwaarden, je mee door de vooruitstrevende aanpak van werkgevers zoals Picnic, Van Lanschot Kempen en YoungCapital bij het introduceren van arbeidsvoorwaardenpakketten voor een nieuwe tijd.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:
– Inzicht in welke benefits en aanbieders populair zijn onder verschillende generaties en levensfasen
– Het inrichten van flexibele en persoonlijke arbeidsvoorwaarden zonder extra administratieve lasten via slimme integraties met salaris- en HR-pakketten
– Hoe dit kan zonder extra loonkosten middels slimme fiscale en collectieve regelingen binnen én buiten de werkkostenregeling

Mis deze kans niet om inzicht te krijgen in hoe jouw organisatie zich kan onderscheiden met persoonlijk en inclusief werkgeverschap.

Sessie 1.4

Door Emilie van Dijk | Aangeboden door Speak to Inspire

Storytelling in zakelijke presentaties

We weten dat het vertellen van verhalen alle verschil kan maken bij het geven van presentaties. Want verhalen zijn de weg naar emoties, en emoties heb je nodig om verandering in gang te zetten.

Toch worden er in het bedrijfsleven nog steeds veel saaie presentaties gegeven, vanuit het idee: “zo hoort het”. Gevolg: publiek haakt af, spreker bereikt zijn doel niet. En dat is zonde.

Storytelling is een skill die je kunt leren! Tijdens onze workshop leren we hoe je verhalende-technieken kunt gebruiken om meer uit je presentaties te halen, óók in een zakelijke context.

Je leert onder andere:
– Hoe je een spanningsboog kunt creëren in presentaties.
– Hoe je identificatie en urgentie kunt oproepen.
– Hoe je mensen kunt verleiden met beelden en verhalen.

Na deze workshop zal het publiek gegarandeerd aan je lippen hangen!

Sessie 1.5

Door Marianne Smits | Aangeboden door AVK trainingen

Aan de slag met AI

Tijdens deze sessie krijg je een grondige introductie tot AI en begrip over de kernconcepten die van belang zijn voor HR-professionals.

Wil jij kennis maken met AI en ontdekken welke impact AI heeft op het werk, schrijf dan in voor deze inspiratieworkshop AI. Met aansprekende voorbeelden leer je wat AI is, hoe je slim kan ‘prompten’ en wat de belangrijkste tools zijn.

 • Kennismaken met AI en het AI jargon
 • Aan de slag met ChatGPT
 • Aan de slag met Copilot
 • Betere Prompts schrijven
 • Aandachtspunten bij het gebruik van AI tools

Na het volgen van deze inspirerende workshop, heb je een beter beeld van AI en wat de impact is op jouw werk als HR professional of salarisprofessional.

Voor HR-medewerkers en salarisprofessionals die kennis willen maken met AI en zien wat de mogelijke impact is op hun eigen werk.

Sessie 1.6

Door Saskia Maljers | Aangeboden door OAZ

Duurzame inzetbaarheid | Hoe zorg je voor een structureel en toekomstgericht beleid?

Met het oog op de toekomst is het investeren in eigen personeel van levensbelang. Belangrijk onderdeel hiervan is duurzame inzetbaarheid, een thema dat voor veel werkgevers zeker niet onbekend is. Veel organisaties timmeren al jaren aan de weg met een breed scala aan trajecten rondom dit thema. Maar hoe vind je die verdere verdiepingsslag tot een positief en structureel resultaat?

Tijdens de sessie lichten we middels praktijkvoorbeelden de mogelijkheden toe die je als werkgever hebt om een extra stap te zetten rondom duurzame inzetbaarheid.

 • Leer over mogelijkheden die je als werkgever hebt om projecten voor duurzame inzetbaarheid en het scholen van personeel te financieren.
 • Ontdek welke trends en regelingen er zijn rondom opleiden en duurzame inzetbaarheid.
 • Ontvang een scala aan handvatten om in te zetten voor een blijvende infrastructuur binnen jouw organisatie.

Sessie 1.7

Door Bouke van Kleef | Aangeboden door AVK trainingen

Digitaal vitaal

Bouke van Kleef

Is jouw organisatie digitaal vitaal? De digitale wereld ontwikkelt zich snel, organisaties hebben grote digitaliseringsambities en voor veel mensen gaan de ontwikkelingen sneller dan ze bij kunnen houden. Hoe help jij jouw organisatie deze negatieve spiraal te doorbreken.

 • Digitaal Vitaal als strategisch thema voor je organisatie.
 • De 4 pijlers van digitaal vitaal werken
 • Continue verbeteren van de digitale vitaliteit van je organisatie
 • Digitaal vitaal thema’s, gericht op de organisatie, het digitaal samenwerken in teams en voor het individu

Na het volgen van deze inspirerende workshop, weet je hoe je jezelf en je collega’s meer digitaal vitaal kan maken vanuit de verschillende invalshoeken.

Doelgroep: HR-directors, HR-managers, HR-(beleids)medewerkers, L&D-medewerkers, die de organisatie (samen met IT) willen meenemen in digitaliseringsambities en het digitaal vitaal maken van de medewerkers van hun organisatie.

Sessie 1.8

Door Eelco Maatman & Ilona Boomsma | Aangeboden door Cedeo

Ontdek de toekomst van HR(D): Trends en innovaties die het speelveld veranderen

HR in Motion Logo

Ben je klaar om voorop te lopen in de dynamische wereld van Human Resources? In deze sessie duiken we in de nieuwste trends en innovaties binnen HR(D). Ontdek hoe je deze inzichten kunt toepassen om je HR(D)-strategieën te transformeren en een voortrekkersrol te spelen binnen jouw organisatie.
Er zal onder andere ingegaan worden op vragen als:

 • Wat zijn de huidige ontwikkelingen en wat kunnen we verwachten?
 • Gaat AI banen overnemen?
 • Welke skills zijn belangrijk?
 • En nog veel meer!

Eelco en Ilona nemen je mee in de laatste trends en gaan hierover in gesprek met het publiek. Verwacht een energieke sessie met inzichten voor je strategische HR-aanpak én praktische tips waarmee je morgen al aan de slag kunt. Wat betekent deze ontwikkeling voor jouw werk als HR(D) professional? Na deze sessie blaas jij je collega’s omver met een goed verhaal. En kun je direct met jouw organisatie de eerste kleine stappen zetten.

 

Sessie 2.1

Door Huub Pennock

Signaleren van Burn-Out

Ruim één op de zeven medewerkers heeft burn-out klachten. Bij millenials is dat één op de vijf! Ongeveer 25% van het aantal verzuimdagen heeft te maken met psychische klachten, oververmoeidheid of burn-out. Re-integratie na een burn-out duurt gemiddeld acht maanden met een kostenpost van gemiddeld €60.000. Daarom is het goed om bewust te zijn van de signalen die kunnen duiden op een burn-out. En te weten wat je aan preventie van ongezonde werkdruk en de werk-privé-balans kunt doen.

Sessie 2.2

Door Bouke van Kleef | Aangeboden door AVK trainingen

Privacy en cybersecurity in het DNA krijgen

Bouke van Kleef

Privacy en cybersecurity krijgt terecht steeds meer aandacht, helaas vaak in negatieve zin. Weer een groot datalek waar al onze gegevens op straat liggen of organisaties die toch hebben besloten de ransomware te betalen nadat bij een hack al hun data was versleuteld. Let op, de kans op een hack is ieder jaar weer 20%. Is jouw organisatie voorbereid op die mogelijke hack? En hoe staat het met de bewustwording?

 • Impact van cybercrime op organisaties
 • Wat komt er op je af wanneer je als organisatie gehackt wordt
 • De NIS2 wetgeving
 • Cyber security bewustwording
 • Op een ludieke manier aandacht vragen voor het onderwerp privacy en security

Na het volgen van deze inspirerende workshop, ben je meer bewust van de risico’s die we elke dag lopen tijdens het werk en in privétijd en hoe je je kan voorbereiden, wanneer er jou en/of je organisatie onverhoopt toch iets is overkomt, van security incident tot nieuwe wetgeving.

Doelgroep: HR directeur, HR manager, HR medewerker, salaris professional die onderkennen dat security en privacy niet alleen een IT aangelegenheid is.

Sessie 2.3

Door Gertie Verreck

Stress als motor voor succes

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in stress in het brein en leer je om stress in te zetten als motor voor succes.

Hoe je het ook wendt of keert: de afgelopen jaren waren voor iedereen een rollercoaster. Ook de komende tijd blijft spannend en anders. Hoe ga je daarmee om in jouw werksituatie?

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat stress leidt tot verminderde productiviteit en verzuim. TNO heeft becijferd dat 36% van het ziekteverzuim samenhangt met stress. Toch hoeft stress lang niet altijd slecht te zijn. Tenminste, niet als je van tijd tot tijd ook ontspant. Je ontdekt de verschillen tussen positieve stress en negatieve stress en je er als professional mee dealt om jouw brein en dat van anderen juist creatiever en alerter te maken.

Sessie 2.4

Door Jaco Weeda

Heldere uitleg van het nieuwe pensioen en hoe je er de maximale waarde uithaalt

Heel eerlijk? De duurste secundaire arbeidsvoorwaarde, pensioen, wordt vaak meer als “corvee” ervaren dan als een waardevolle arbeidsvoorwaarde. Niet alleen door de werkgever, maar ook door de medewerkers. Zo zonde.

Dat kan gelukkig anders.

De wijziging van het pensioenstelsel biedt je de kans om de waarde die in de pensioenregeling zit er ook echt uit te halen. Of je bedrijf is aangesloten bij een pensioenfonds of andere uitvoerder maakt daarvoor niet uit. En die kans zit op een heel andere plek dan je waarschijnlijk denkt.

Na deze sessie:

• Begrijp je wat het nieuwe pensioenstelsel in essentie voor je bedrijf en de medewerkers verandert
• Weet je hoe je de waarde die al in de pensioenregeling zit ook echt ontsluit voor zowel de medewerkers als het bedrijf
• Waardoor je medewerkers “IN MOTION” zet en je de pensioenregeling verandert van een noodzakelijke kostenpost naar een waardevolle investering

Deelnemers van deze sessie ontvangen gratis het boek Het nieuwe pensioen, vind simpel je weg t.w.v. €18!

Sessie 2.5

Door Boukje Keijzer

Conscious Contracting: de kracht van het sociale contract

Misschien heb je al eens gehoord van de term Conscious Contracting. Bijvoorbeeld toen Tony Chocolonely met een kleurrijke one-pager kwam als arbeidsovereenkomst. Steeds meer organisaties willen hun onnodig complexe overeenkomsten beter laten aansluiten bij hun normen en waarden en tegelijkertijd recht doen aan hun grootste kapitaal: de mensen in hun organisatie. In conscious contracts staat het welzijn van werkgever én werknemer centraal. Met deze sociale contracten kun je je onderscheiden van anderen op de krappe arbeidsmarkt.

Tijdens deze sessie laat Boukje zien hoe je zelf stap voor stap conscious contracts opstelt op een juridisch verantwoorde manier, met wetenschappelijke onderbouwing. En ze deelt concrete voorbeelden van organisaties die jou al voor gingen.

 • Hoe bekrachtig je als organisatie de relatie tussen mensen door middel van contracten?
 • Hoe zorg je ervoor dat regels bijdragen aan de waarden die binnen jouw organisatie van belang zijn?
 • En hoe vertaal je deze waarden naar arbeidsovereenkomsten?

Sessie 2.6

Door Marianne Smits | Aangeboden door AVK trainingen

Aan de slag met AI

Tijdens deze sessie krijg je een grondige introductie tot AI en begrip over de kernconcepten die van belang zijn voor HR-professionals.

Wil jij kennis maken met AI en ontdekken welke impact AI heeft op het werk, schrijf dan in voor deze inspiratieworkshop AI. Met aansprekende voorbeelden leer je wat AI is, hoe je slim kan ‘prompten’ en wat de belangrijkste tools zijn.

 • Kennismaken met AI en het AI jargon
 • Aan de slag met ChatGPT
 • Aan de slag met Copilot
 • Betere Prompts schrijven
 • Aandachtspunten bij het gebruik van AI tools

Na het volgen van deze inspirerende workshop, heb je een beter beeld van AI en wat de impact is op jouw werk als HR professional of salarisprofessional.

Voor HR-medewerkers en salarisprofessionals die kennis willen maken met AI en zien wat de mogelijke impact is op hun eigen werk.

Sessie 2.7

Door Pim Kiffen | Aangeboden door Circula

Employee Benefits: waardeer jij je medewerkers voldoende?

Op een krappe arbeidsmarkt is het behouden van goede medewerkers een must en moet je je
onderscheiden om talent aan te trekken. Employee Benefits kunnen daarbij erg belangrijk zijn,
mits je medewerkers op de juiste manier waardeert. Ieder individu is anders. Daarom is het een
uitdaging voor bedrijven om de juiste benefits aan te bieden. Hoe maak jij de keuze waar
medewerkers blij van worden?

Tijdens deze sessie deelt Pim inzichten uit het Employee Benefits onderzoek van Circula, over hoe
moderne werkgevers benefits effectief inzetten. In deze sessie:

● leer je alles over de impact van employee benefits;
● kom je erachter hoe verschillende bedrijven de WKR slim inzetten voor hun benefits;
● en krijg je te horen hoe de beste werkgevers benefits aanbieden.

Sessie 2.8

Door Niels Wildschut | Aangeboden door Vormats

Video content als essentiële schakel tussen medewerkers en organisatie

Als HR-professional of HR-manager ben je een belangrijke schakel tussen medewerkers en organisatie. Effectieve communicatie en goede informatievoorziening zijn hierbij essentieel, en de inzet van video content is daarbij onmisbaar. Vormats is een alles-in-één videoplatform voor het informeren, trainen en instrueren van medewerkers. In deze interactieve sessie leer je alles over de kracht van video binnen HR processen en hoe jij medewerkers beter betrokken houdt middels de inzet van zelfgemaakte video content.

 • Video binnen de HR journey
 • Het belang van goede onboarding
 • Ontwikkelingen & AI
 • Praktijkvoorbeelden

Na deze sessie zit je boordevol praktische tips & tricks om zelf aan de slag te kunnen gaan met zelfgemaakte video content binnen jouw organisatie.

Sessie 3.1

Door Huub Pennock

Update Rol Vertrouwenspersoon

De tweede kamer is akkoord met het wetsvoorstel om een vertrouwenspersoon verplicht te stellen voor organisaties met tien of meer medewerkers. Met een vertrouwenspersoon is de eerste opvang en zo nodig doorverwijzing goed geregeld. Tevens kan de vertrouwenspersoon gevraagd en ongevraagd advies geven. Als de rol van de vertrouwenspersoon goed in de organisatie is geregeld kan dat ongewenst gedrag voorkomen en als het toch gebeurt beter worden opgevangen.

Tijdens deze sessie krijg je antwoorden op vragen als:

 • Wat verandert er binnen de taken van de vertrouwenspersoon?
 • Waar moet je rekening mee houden bij het aanstellen van een vertrouwenspersoon?
 • Hoe verhoud de vertrouwenspersoon zich tot de leidinggevende, mediator en klachtencommissie?

Sessie 3.2

Door Bouke van Kleef | Aangeboden door AVK trainingen

Digitaal vitaal

Bouke van Kleef

Is jouw organisatie digitaal vitaal? De digitale wereld ontwikkelt zich snel, organisaties hebben grote digitaliseringsambities en voor veel mensen gaan de ontwikkelingen sneller dan ze bij kunnen houden. Hoe help jij jouw organisatie deze negatieve spiraal te doorbreken.

 • Digitaal Vitaal als strategisch thema voor je organisatie.
 • De 4 pijlers van digitaal vitaal werken
 • Continue verbeteren van de digitale vitaliteit van je organisatie
 • Digitaal vitaal thema’s, gericht op de organisatie, het digitaal samenwerken in teams en voor het individu

Na het volgen van deze inspirerende workshop, weet je hoe je jezelf en je collega’s meer digitaal vitaal kan maken vanuit de verschillende invalshoeken.

Doelgroep: HR-directors, HR-managers, HR-(beleids)medewerkers, L&D-medewerkers, die de organisatie (samen met IT) willen meenemen in digitaliseringsambities en het digitaal vitaal maken van de medewerkers van hun organisatie.

Sessie 3.3

Door Gerard de Weerd | Aangeboden door Human Core

Psychosociale veiligheid op de werkvloer

Iedere werknemer heeft recht op een sociaal veilige werkplek. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 8 medewerkers ongewenst gedrag meemaakt, waarvan de helft aangeeft het plezier in het werk verloren te hebben, met mogelijk vertrek als optie. Het is tijd om te werken aan een sociaal veilige werkplek en meer werkplezier! Een sociaal veilige werkplek is een collectieve opgave en komt uit goed leiderschap.

Tijdens deze sessie leer je over:

 • Het wettelijk kader van de RI&E en het meten van psychologische arbeidsdruk (PSA)
 • Het belang van inspirerend leiderschap en feedback geven
 • De cultuurdimensies die bepalend zijn voor een veilige omgeving

Sessie 3.4

Door Michael Hespe | Aangeboden door GoodHabitz

De impact van persoonlijke ontwikkeling op werkgeluk binnen de organisatie

Werkgeluk: een hype of topprioriteit? Als je het ons vraagt, zijn het de werknemers die
organisaties vooruitbrengen. Maar voor toekomstbestendige organisaties en productieve teams
heb je gelukkige en gemotiveerde werknemers nodig.

Welzijn op het werk is niet voor niets een van de belangrijkste L&D-thema’s op dit moment.
Anno 2024 krijgt dit thema meer aandacht dan ooit tevoren, en terecht. Want als werknemers
lekker in hun vel zitten, zijn ze sneller geneigd om zichzelf te blijven uitdagen en ontwikkelen.

● Leer welke factoren het werkgeluk van jouw werknemers beïnvloeden
● Ontdek de impact van persoonlijke ontwikkeling op werkgeluk
● Laat je inspireren door welke leerinterventies en meetinstrumenten bijdragen aan
werkgeluk op individueel, team- en organisatieniveau

Na deze sessie weet je hoe je kunt bijdragen aan het behoud van werkgeluk op individueel,
team- en organisatieniveau.

Sessie 3.5

Door Marianne Smits | Aangeboden door AVK trainingen

AI en Jobcrafting

Jobcrafting wordt cruciaal door de opkomst van AI, waarbij medewerkers hun unieke menselijke vaardigheden zoals empathie, creativiteit en kritisch denken benadrukken. Dit bevordert onderscheidend vermogen en aanpassingsvermogen in een technologie-gedreven arbeidsmarkt, terwijl het óók de persoonlijke voldoening en organisatorische waarde verhoogt.

Tijdens deze sessie komen de volgende thema’s aan bod:

 • Ontwikkeling van soft skills
 • Levenslang leren en aanpassingsvermogen
 • Mens-machine samenwerking
 • Werkomgevingsontwerp en –cultuur

Na het volgen van deze inspirerende workshop, heb je een beter beeld van hoe AI ons werk, nu en in de toekomst, kan gaan veranderen en hoe je als HR jouw organisatie mee kan nemen in het positief benaderen van de kansen en mogelijkheden.

Deze sessie is zeer geschikt voor HR-directeuren, -managers en -(beleids)medewerkers en L&D-medewerkers, die de organisatie willen meenemen in en voorbereiden op samenwerken met AI.

Sessie 3.6

Door Boukje Keijzer

Ruimte vinden binnen bestaande regels

Wervingsprocedures die zo lang duren dat kandidaten halverwege afhaken, regels rond opleidingsbudgetten die zo streng zijn dat het budget nooit opkomt, functieprofielen die niet matchen met wat medewerkers daadwerkelijk doen en P&O cycli die niet bijdragen aan de ontwikkeling van mensen. In een vakgebied waarin alles continu in beweging is, bieden regels houvast. Tegelijkertijd kunnen ze in de weg staan van wat we eigenlijk proberen te regelen. Daarom is het cruciaal om de balans te vinden tussen de regels en de rek.

In deze verdiepende sessie leert Boukje u:

 • anders te kijken naar bestaande regels
 • over rekstrategieën voor het verminderen van de regeldruk
 • ruimte te creëren voor de menselijke maat

Sessie 3.7

Door Gertie Verreck

Van brokkelbrein naar focus; boost je brein!

Werk, en het thuis en/of hybride (samen)werken vraagt gezien veel van ons en vooral veel van onze aandacht en concentratie. Het is daarom belangrijk dat je je brein en focus leert ‘managen’. Tijdens deze interactieve sessie krijg je inzicht in de gebruiksaanwijzing van het brein en het aspect ‘focus’ in het bijzonder.

Zoals neuro-psychiater Theo Compernolle zegt: “Ons belangrijkste instrument om productief, gelukkig en gezond te zijn, is ons brein. Het probleem is dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan.” Kortom toepasbare breininzichten om jouw brein en dat van anderen een boost te geven!

Sessie 3.8

Door Anne Hagen

Een geautomatiseerd wervingsproces met een human touch

Welke stappen heb jij reeds gemaakt richting een geautomatiseerd wervingsproces? Wat werkt en wat nog niet? Waar loop je tegen aan en waren er belemmeringen binnen het proces? Wij nemen je graag mee in onze automatiseringsreis. Vertellen je over onze belemmeringen, de kansen en de learnings van het gehele traject. En laten je zien met welke stappen en tools er meer rendement qua tijd, kwaliteit en investering uit je recruitment proces gehaald kan worden.

Key takeaways van de sessie met Anne:

• Automatiseer je recruitment proces zonder de human touch te verliezen
• Wat werkt er in jouw specifieke situatie
• Successen en de learnings met o.a. Whatsapp, ChatGPT, Calendly en Carerix

Scroll naar boven