Sessies

Bekijk hieronder de inhoudelijke sessies van 17 juni 2025.
Het programma is nog in ontwikkeling, meer sessies worden toegevoegd.

 

Sessie 1

Door Ronald van Aggelen

De weg naar een lerende organisatie

Wil je medewerkers nieuwe kennis of vaardigheden laten opdoen? Onderlinge kennisdeling bevorderen? Of ben je al bezig een visie te ontwikkelen op leren en ontwikkelen binnen jouw organisatie en wil je deze naar een hoger plan trekken? Tijdens deze verdiepingssessie leer je hoe je een lerende organisatie bouwt en welke rol je als HR-professional dient in te nemen.

Ronald van Aggelen geeft praktische handvatten en inzichten voor het creëren van een cultuur waar continu leren en ontwikkelen vanzelfsprekend is. Hierbij zal de Organise to learn – theorie van Harvard Professor Amy Edmonson leidraad zijn.

 

Sessie 2

Door Léonie van Rijn

HR als belangrijke schakel in het MT

Interessant voor HR-adviseurs en HR-managers die regelmatig bij een managementteam aansluiten of onderdeel zijn van het MT.

Als HR Business Partner ben je onderdeel van het Management Team of sluit je regelmatig als adviseur aan in het MT. Niet in elk managementteam verloopt de samenwerking optimaal, terwijl er ook belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Hoe pak je dit nu aan? Hoe kun je de kracht en de dynamiek van het team lezen en beter benutten? En hoe kun je vanuit jouw rol de samenwerking in dit team verbeteren?

• Zet je teambril op!
• Zicht op de teamdynamiek
• Interventies vanuit een gelijkwaardige positie

Sessie 3

Door Léonie van Rijn

Teamgedoe? Neem een teamcoach! Of niet?

Interessant voor HR-adviseurs, -professionals en -managers die regelmatig betrokken worden bij teamgedoe.

Als HR-professional word je vaak gevraagd om mee te denken bij gedoe in teams. Soms gaat het gedoe de pet van de leidinggevende te boven. Hij of zij wil dan graag een teamcoach inhuren. Is dit altijd een goed idee? Hoe kun je daarin goed adviseren?

• Teamgedoe leren doorgronden
• Teamcoaching is geen heilige graal
• De rol van HR voor en tijdens een teamtraject

Sessie 4

Door Ellen van Dieren

Omdenken voor HR: de kracht van amplitie

Amplitie is inmiddels een term geworden die werkgevers terecht koppelen aan aantrekkelijk werkgeverschap. Het is een denk- en werkwijze die staat voor het versterken van het welzijn en functioneren van alle medewerkers. Alleen hoe doe je dat en welke rol speel jij daarin als HR-professional?

Daar krijg jij het antwoord op in deze interactieve sessie waarin je de kracht van amplitief denken, werken en communiceren gaat ervaren. En ontdek hoe dit bijdraagt aan meer welzijn, beter functioneren en een groter organisatiesucces.

Na deze sessie heb je:
• breinkennis over hoe je je minder door de waan van de dag kan laten leiden (curatie) om samen echt te werken aan de gewenste situatie (amplitie);
• inzicht in de bouwstenen van een amplitieve organisatie, een plek waar mensen graag komen en vitaal blijven werken;
• inspiratie hoe organisaties amplitie succesvol inzetten, zodat jij het ook onderdeel kan maken van jouw HR strategie.

Sessie 5

Door Renée Huijsmans-Zwijnenburg, aangeboden door De Clercq advocaten

Sociale veiligheid op de werkvloer – praktijkvoorbeelden en praktische tips

Uit recent onderzoek blijkt dat één op de vijf werknemers weleens te maken heeft met ongewenst gedrag als intimidatie, pesten, discriminatie, geweld of seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Een opvallende conclusie daarbij is dat de meldingsbereidheid rondom een sociaal onveilige werkomgeving aanzienlijk is toegenomen. Daar staat tegenover dat het merendeel van de mensen die ongewenst gedrag meldt niet tevreden is over het afhandelen van hun klacht door de werkgever. Dat kan en moet beter!

Tijdens deze sessie deelt Renée haar ervaringen aan de hand van voorbeelden vanuit haar eigen praktijk en de actualiteit.

Na deze sessie:
• Weet je hoe je als HR-professional effectief kunt handelen bij een melding die raakt aan sociale veiligheid op de werkvloer;
• Heb je geleerd wat je wel en ook niet moet doen (do’s and don’ts) vanuit de voorbeelden van andere organisaties en de actualiteit;
• Heb je praktische handvatten om de sociale veiligheid binnen jouw organisatie te vergroten.

Sessie 6

Door mr. Sonja Kroeke

HR als aanjager van moderne medezeggenschap

Een OR die weinig betrokkenheid uitstraalt en processen vertraagt; dat zijn vaak de eerste associaties bij een OR. Dat is begrijpelijk, want de wettelijke oorsprong van de OR is verouderd en sluit onvoldoende aan op de huidige behoeften van organisaties en medewerkers. De overstap naar een eigentijdse variant is daarom essentieel. Maar welke rol kun jij als HR-adviseur, HR-businesspartner of HR-manager hierin spelen?

Tijdens deze interactieve sessie ontdek je:
• het verschil tussen de traditionele en moderne benadering van medezeggenschap;
• welke mogelijkheden je als HR-professional hebt om medezeggenschap te vernieuwen;
• hoe organisaties in de praktijk een “eigentijdse medezeggenschapscultuur” ontwikkelen.

Sessie 7

Door Gertie Verreck

HR in actie: Werkdruk Beheersen met Breinkennis

Recent onderzoek toont aan dat bijna 40% van de werknemers aangeeft dat er aanvullende maatregelen nodig zijn om werkstress effectief aan te pakken. In deze verdiepingssessie duik je dieper in de werking van stress en werkdruk in het brein. Je krijgt niet alleen waardevolle inzichten, maar leert ook welke specifieke ‘knoppen’ je als HR-professional kunt draaien om werkdruk beheersbaar te maken.

• Ontdek wat jij met behulp van wetenschappelijke breinkennis kunt doen om vanuit jouw rol een positieve verandering teweeg te brengen
• Versterk de veerkracht van je organisatie
• Ga aan de slag met concrete tools voor het versterken van de motivatie binnen teams

Sessie 8

Door Gertie Verreck

Motivatie en Ontwikkeling van Medewerkers Versterken

Wil je de motivatie en ontwikkeling van medewerkers versterken? In deze verdiepingssessie ontdek je hoe je breinkennis en de 6 breinprincipes kunt inzetten om de prestaties en betrokkenheid van medewerkers te verbeteren en je organisatie te versterken.

• Je leert concrete technieken om focus, betrokkenheid en emotie te stimuleren, zodat medewerkers optimaal kunnen presteren en groeien.
• Gaat aan de slag met het stellen van doelgerichte intenties tot het creëren van een positieve leeromgeving
• Ontdekt hoe jouw HR-aanpak een extra motivatieboost geeft aan jouw medewerkers!

Sessie 9

Door Femke Aarts en Karen den Hartog, Rvdb

SPP als gamechanger: medewerkers als mede-architect

De wereld van werk verandert razendsnel. Blijf je afwachten of neem je het voortouw? In deze energieke en interactieve sessie ontdek je hoe je strategische personeelsplanning (SPP) omvormt tot een gedeeld proces waarin medewerkers zélf meedenken over de toekomst van hun werk. Door hen uit te dagen om na te denken over de ontwikkelingen in hun vakgebied, creëer je niet alleen meer eigenaarschap, maar bouw je ook aan een wendbare en toekomstbestendige organisatie.

Femke Aarts en Karen den Hartog werken beiden als People & Culture consultants bij Rvdb. Binnen hun rol geven ze organisaties advies over verscheidene strategische HR vraagstukken. Een mensgerichte aanpak staat hierin altijd centraal. Hoe betrek je de medewerker in strategische vraagstukken en hoe zorg je ervoor dat je de medewerkers op een goede manier meeneemt in het proces en de keuzes die worden gemaakt? Over mensgericht SPP schreven zij eerder een whitepaper. Deze is hier te vinden.

Wat neem je mee uit deze sessie?
• Hoe je medewerkers actief betrekt bij strategische personeelsplanning.
• Concrete tools om inzicht te krijgen in toekomstige veranderingen binnen functies en vaardigheden.
• Praktische manieren om eigenaarschap en proactieve ontwikkeling te stimuleren.

Waarom deelnemen?
Omdat SPP geen statisch plan is, maar een dynamisch proces. Je krijgt direct toepasbare handvatten om medewerkers mee te nemen in hun eigen toekomst – en daarmee die van je organisatie.

Voor wie?
HR professionals, leidinggevenden en strategische beslissers die klaar zijn om écht impact te maken.

Sessie 10

Door Annet van Duren, aangeboden door The People Skillz Company

People Skills: de kracht achter succesvolle organisaties

De rek is eruit bij veel organisaties. Teams werken hard, maar structurele groei blijft uit. Hoe komt dat? Vaak houden verouderde structuren en processen de organisatie tegen. Maar in 2025 wordt succes bepaald door mensen, niet alleen door systemen. Met het People Skills Model krijg je concrete handvatten om jouw organisatie toekomstbestendig te maken. Leer hoe je de juiste vaardigheden ontwikkelt en de ‘people skills killers’ vermijdt, zodat zowel de organisatie als de medewerkers groeien.

Key issues die tijdens dit onderdeel worden behandeld:

  • Waarom traditionele organisatiemodellen niet meer werken en wat wél werkt
  • De invloed van people skills op groei, werkplezier en resultaten
  • De meest voorkomende ‘people skills killers’ en hoe je ze voorkomt
  • Concrete tools uit het People Skills Model om direct toe te passen

Waarom deze sessie volgen?
Deze sessie biedt niet alleen inzichten, maar ook een praktische handleiding om direct aan de slag te gaan. Je ontdekt hoe je een omgeving creëert waarin mensen optimaal samenwerken, energie krijgen van hun werk en de organisatie daadwerkelijk groeit. Met het People Skills Model heb je een bewezen methode in handen om jouw organisatie te transformeren.

Voor wie?

  • Directies en CHRO’s die de verbinding willen leggen tussen organisatieresultaten en de mens in de organisatie.
  • HR-afdelingen die zien dat hoe we met elkaar omgaan in een organisatie invloed heeft op het verloop, verzuim en de resultaten van de organisatie.
  • HR-professionals die de organisatie en de mensen in de organisatie meer handvatten willen geven om de menselijke motor soepeler te laten lopen

Sessie 11

Door Ruud de Groot, aangeboden door &Morgen

Personeel binden en behouden? Draai eens aan de knop mobiliteit

Als HR-professional weet je het als geen ander: goede mensen vinden is lastig, maar ze behouden? Nog uitdagender. Medewerkers zoeken méér dan een goed salaris. Ze zoeken zingeving, vrijheid, vitaliteit en duurzaamheid. Dingen die werkgeluk en loyaliteit bepalen.

En precies daar ligt een kans.
Een kans die vaak over het hoofd wordt gezien: mobiliteit.
We hebben het over de woon-werk en zakelijke kilometers die er door medewerkers worden afgelegd.

Mobiliteit lijkt misschien een logistiek vraagstuk of iets voor de facilitaire hoek. Maar wat als we je vertellen dat mobiliteit juist dé sleutel kan zijn tot aantrekkelijk werkgeverschap? Dat duurzame mobiliteit leidt tot gezondere medewerkers, minder uitstoot, meer flexibiliteit en… blije collega’s?

Tijdens deze inspiratiesessie ontdek je:

  • Hoe mobiliteit jouw nieuwe HR-hefboom wordt
  • Waarom het minder complex is dan je denkt 
  • Wie je nodig hebt om beweging in gang te zetten
  • En vooral: wat je morgen al anders kunt doen

Laat je verrassen door praktische inzichten, slimme voorbeelden en concrete acties.

👉 Schrijf je nu in en geef mobiliteit de plek die het verdient – als strategische HR-tool.

Sessie 12

Door Isabelle Coppens

Conflicteren – Zonder wrijving geen glans

Conflicten? Die vermijden we liever, maar ze zijn vaak de sleutel tot échte verbinding en samenwerking. Je ontdekt hoe je ‘gedoe’ kunt ombuigen tot kansen voor verbinding en verandering. Met praktische oefeningen en eigen voorbeelden leer je spanning benutten in plaats van vermijden.
Ontdek hoe ‘gedoe’ goud waard kan zijn.

Key issues die aan bod komen:

  • Hoe reageer jij op conflict situaties?
  • Hoe kun je conflicten ombuigen naar verbinding en groei?
  • Het benutten van spanning in plaats van vermijden
  • Verschillen waarderen om te komen tot onverwachte oplossingen
  • Praktische handvatten voor het begeleiden van conflict in teams

Deze sessie laat je op een verrassende manier ervaren hoe conflict juist kan bijdragen aan sterke samenwerking. Je gaat naar huis met inzichten, inspiratie en concrete vragen om gedoe niet meer uit de weg te gaan, maar te benutten voor een betere samenwerking.

Voor wie?

HR-professionals, teamcoaches, leidinggevenden, veranderaars en iedereen die werkt aan samenwerking en cultuur in organisaties.

Sessie 13

Door Tim Segers. Aangeboden door Goodhabitz

L&D: Meer dan training alleen – Zo meet je de impact

Wat levert leren écht op? In de huidige tijd is alleen online trainingen aanbieden niet genoeg. Organisaties moeten de waarde van hun L&D-initiatieven aantonen. Deze sessie laat zien hoe je verder gaat dan basisleercontent en overstapt op gerichte, bedrijfsgerichte programma’s die aantoonbaar resultaten verbeteren.

Belangrijkste onderwerpen:

  • De groeiende verwachtingen van L&D om meer te leveren dan alleen leren.​
  • Hoe je leren direct koppelt aan strategische bedrijfsdoelen.​
  • Welke metrics en methoden je kunt gebruiken om impact en ROI te bewijzen.​
  • Strategieën om L&D-initiatieven af te stemmen op bedrijfsdoelen en KPI’s.​

Waarom deze sessie bijwonen?

Wil je van je L&D-afdeling een strategische business driver maken in plaats van een kostenpost? Deze sessie is een must voor HR-professionals die impactvolle L&D-initiatieven willen ontwikkelen en de werkelijke waarde ervan willen meten. Leer hoe je L&D bekijkt vanuit een zakelijk perspectief en hoe je programma’s ontwikkelt die concrete resultaten opleveren. Ontvang praktische inzichten in het opnieuw interpreteren van Kirkpatrick’s Four Level Training Evaluation Model en ontdek hoe je buiten de L&D-comfortzone kunt treden om echte zakelijke uitdagingen aan te pakken in samenwerking met andere afdelingen. Ga naar huis met concrete strategieën om de onmiskenbare impact van L&D op het succes van je organisatie aan te tonen.

Sessie 14

Door Angela Champness. Aangeboden door MyDailyLifestyle

Meten motiveert: innovaties die medewerkers écht in beweging brengen

Wil je gezondheid en vitaliteit binnen je organisatie écht meetbaar en bespreekbaar maken? In deze sessie ontdek je hoe innovatieve tools zoals de Healthy Selfie bijdragen aan fitte, betrokken medewerkers en minder verzuim. We delen inspirerende klantcases over hoe vitaliteit en gezondheid succesvol op de werkvloer zijn geïmplementeerd. Leer hoe kleine, slimme interventies grote impact maken op duurzame inzetbaarheid, werkplezier én verzuimreductie. Praktisch, onderbouwd en direct toepasbaar.

  • De Healthy Selfie: ontdek hoe een gezichtsscan van één minuut inzicht geeft in stress, bloeddruk, vitaliteit en meer.
  • Succesvolle praktijkcases: van PreZero tot andere bedrijven – zo maak je gezondheid concreet en werkbaar.
  • Van meten naar doen: hoe metingen medewerkers motiveert tot gedragsverandering.
  • Meetbare impact en juridische waarde: voldoe aan de wettelijke PMO-verplichting en onderbouw vitaliteitsbeleid met data over lagere verzuimkosten, hogere inzetbaarheid en meer werkplezier.

Waarom deelnemen?
Je gaat naar huis met concrete tools en inspiratie om gezondheid en vitaliteit binnen jouw organisatie een boost te geven. Je leert hoe je met weinig middelen, maar veel impact, medewerkers mentaal en fysiek sterker maakt – en daarmee je organisatie toekomstbestendig.

Scroll naar boven