Partner

Edmond Halley

Heel eerlijk? Pensioen is vaak “corvee” voor de directie, ondernemingsraad en de medewerkers. Een kostenpost in plaats van een investering. Maar zo hoeft het niet te zijn. Wij zijn voortdurend bezig dit te doorbreken. Wij ontsluiten de waarde die in pensioen zit voor medewerkers en werkgever.

Pensioen mag dan gaan over “later”, het gevoel over pensioen is er nu. Wij zorgen dat medewerkers en werkgever echt blij zijn met de pensioenregeling. Dat doen we door te beginnen bij het eind. Daarbij staan twee kernvragen centraal:

  1. Welke emotie wil je dat de medewerkers over pensioen hebben?
  2. Hoe wil je dat de pensioenregeling het bedrijf versterkt?

Op de achtergrond vertalen we de antwoorden naar de getallen, percentages en juridische stukken die passen binnen de randvoorwaarden. Maar de pensioentechniek is nooit het doel. Het gaat om wat het pensioen doet voor de medewerkers en het bedrijf. De juiste pensioencommunicatie maakt daarbij een groot verschil. Hoe dat zit kun je ervaren tijdens onze workshop bij HR in Motion.

In onze stijl zijn we persoonlijk en luchtig. We werken graag samen met elkaar, met onze klanten en de andere belanghebbenden. En als het nodig is vind je in ons robuuste onderhandelaars.

Kom langs bij onze stand tijdens HR in Motion. Dan krijg je gratis ons boekje “Het nieuwe pensioen, vind simpel je weg”, en je kunt al je pensioenvragen stellen. We helpen je graag!

Scroll naar boven