HR in Motion Awards 2025 – Categorie Leren & Ontwikkelen
Hieronder vind je de genomineerden voor de categorie Leren & Ontwikkelen. Breng je stem uit en kom op 17 juni naar HR in Motion voor de uitreiking van deze HR Changemaker Award.

NTI Zakelijk
Er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven en instellingen hebben veel moeite om vacatures in te vullen en gekwalificeerde medewerkers te vinden.
Lees de volledige motivatie

Veiligheidstrainingen.nl
Veiligheid en welzijn zijn randvoorwaarden om je werk goed te kunnen uitoefenen. Voor ongewenst gedrag en agressie op de werkvloer is daarom echt geen plaats.
Lees de volledige motivatie

De HR club
Binnen consultancy ligt de focus vaak sterk op prestaties en klantgerichtheid, waardoor structurele aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling soms onderbelicht blijft. Bij De HR club doorbreken we dit patroon: iedere medewerker heeft opleidingsuren, ook voor persoonlijke groei.
Lees de volledige motivatie

The People Skillz Company
Wij adviseren, organiseren en trainen bij het ontwikkelen in echte ‘people skilled
persons’: mensen die enthousiast en betrokken zijn. Die écht naar zichzelf en de
ander luisteren.

NRTO
Eén van de grootste uitdagingen binnen de HR-sector is het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers in een snel veranderende arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken naar concrete manieren om leren en ontwikkelen structureel te verankeren in hun organisatiecultuur.
Lees de volledige motivatie

Rvdb
De rol van HR-professionals verandert fundamenteel onder invloed van ingrijpende maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen. Waar HR voorheen vooral gericht was op het ondersteunen van de organisatie bij het realiseren van economische doelstellingen, wordt tegenwoordig een bredere verantwoordelijkheid gevraagd: HR moet bijdragen aan financiële stabiliteit (profit), ecologische duurzaamheid (planet) én menselijk welzijn (people).

BAYZ
BAYZ helpt organisaties om hun medewerkers toekomstbestendig te maken in een wereld waarin technologie, data en AI steeds bepalender worden. Veel organisaties worstelen met hoe ze hun mensen meekrijgen in deze digitale transformatie.
Lees de volledige motivatie

VEM
HR heeft regelmatig moeite met het “gedragen” krijgen van gewenste veranderingen, waarbij het risico is dat de gewenste verandering van “HR’ is en niet van de organisatie. Dat heeft enerzijds te maken met draagvlak en anderzijds cultuur.

NTI Zakelijk
“Er is een grote krapte op de arbeidsmarkt. Bedrijven en instellingen hebben veel moeite om vacatures in te vullen en gekwalificeerde medewerkers te vinden. Een ander gevolg van de arbeidsmarkt krapte is dat medewerkers snel van baan switchen. Door ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden aan te bieden kunnen bedrijven en instellingen hun medewerkers ‘binden en boeien’ en ze langer aan de organisatie binden. NTI Zakelijk biedt een groot en breed aanbod aan voordelige erkende opleidingen die nieuwe medewerkers kunnen kwalificeren en bestaande medewerkers persoonlijk kunnen ontwikkelen, op een flexibele manier, zonder dat dit ten koste gaat van de werktijd.“
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Opleidingen van NTI zijn opgezet volgens het unieke en flexibele blended learning onderwijs concept; een combinatie van online en klassikaal studeren met persoonlijke begeleiding door een studiebegeleider en docent op afstand; Alles wat online kan, doe je online, alles wat klassikaal moet, doe je klassikaal. Hierdoor kan de student een individueel leertraject volgen, en op de snelste en efficiëntste manier de NTI opleiding afronden. Een ideale methode die uitstekend past binnen een drukke baan of een druk gezinsleven.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
NTI heeft verschillende erkenningen en keurmerken:
- De opleidingen zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen en door verschillende brancheorganisaties.
- NTI heeft het NRTO-keurmerk. Meer informatie hierover: NRTO-keurmerk informatie – NRTO
- NTI heeft een ISO-27001-erkenning, een erkenning van kwaliteit van processen en informatiebeveiliging. Meer informatie hierover: Pssst! Kom terug… NTI Zakelijk is ISO 27001-gecertificeerd!
- NTI Zakelijk heeft een CEDEO-erkenning voor maatwerk en incompany opleidingstrajecten, een erkenning van NTI-klanten. Meer informatie hierover: Pssst! Kom terug… CEDEO erkenning van NTI Zakelijk

Veiligheidstrainingen.nl
Veiligheid en welzijn zijn randvoorwaarden om je werk goed te kunnen uitoefenen. Voor ongewenst gedrag en agressie op de werkvloer is daarom echt geen plaats.
Leidinggevenden en managers hebben een centrale rol in de aanpak van ongewenst gedrag maar missen vaak handvatten om te signaleren en adequaat te kunnen handelen. Veiligheidstrainingen.nl heeft een speciale tweedaagse groepstraining ontwikkeld die medewerkers ondersteunt in hun menselijke en leidinggevende rol bij het herkennen, voorkomen en aanpakken van ongewenst gedrag.
De training Omgaan met agressie en ongewenst gedrag voor Managers en Leidinggevenden helpt leidinggevenden en managers bij het ontwikkelen van vaardigheden en zelfvertrouwen in het voeren van moeilijke gesprekken. Tijdens de training wordt het PSA-beleid besproken en is er heldere uitleg over de geldende richtlijnen en relevante wet- en regelgeving. Dit draagt direct bij aan een veilige werkomgeving, waarin medewerkers zich gehoord en beschermd voelen en waarin duurzame inzetbaarheid en psychologische veiligheid gewaarborgd blijft.
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Wat de training van Veiligheidstrainingen.nl uniek maakt is de integrale benadering: van beleid naar praktijk. Deelnemers krijgen niet alleen theoretische kennis over wetgeving, beleid en leiderschap bij escalatie maar oefenen ook uitgebreid met realistische scenario’s en een professionele trainersacteur. De nadruk ligt op praktijkervaring, we richten ons op oefenen en toepassen en het is ook mogelijk om eigen casussen aan te leveren en gericht te trainen.
Deze training helpt bij het implementeren van een effectief beleid om psychosociale arbeidsbelasting te voorkomen en terug te dringen. Door leidinggevenden gericht te versterken in hun communicatie- en interventievaardigheden, bieden we een concrete en duurzame oplossing voor bewustwording, gedragsverandering en cultuurverbetering binnen teams en organisaties.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
De training is ontwikkeld en wordt gegeven door deskundige gedragstrainers met jarenlange ervaring in agressie- en gedragsinterventies in uiteenlopende sectoren. Het succes van de training van Veiligheidstrainingen.nl blijkt uit zowel de positieve ervaringen van deelnemers als de meetbare impact in de praktijk. Na afloop van de training geeft 87% van de deelnemers aan dat het oefenen met realistische casussen (onder begeleiding van een professionele trainersacteur) heeft bijgedragen aan hun vermogen om preventief maar ook effectief te handelen in situaties van ongewenst gedrag. Leidinggevenden en managers hebben meer zelfvertrouwen ontwikkeld bij het voeren van lastige gesprekken, een beter begrip van hun juridische en beleidsmatige verantwoordelijkheden, en het vermogen om escalaties vroegtijdig te herkennen en te voorkomen. Door te trainen als team waarborgen zij gezamenlijk een respectvolle werkomgeving binnen de organisatie.

De HR club
Binnen consultancy ligt de focus vaak sterk op prestaties en klantgerichtheid, waardoor structurele aandacht voor persoonlijke en professionele ontwikkeling soms onderbelicht blijft. Bij De HR club doorbreken we dit patroon: iedere medewerker heeft opleidingsuren, ook voor persoonlijke groei. Die mogen zelfs ingezet worden voor gesprekken met een psycholoog, waarmee we mentale gezondheid actief ondersteunen. Dit bevordert duurzame inzetbaarheid én voorkomt uitval.
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Wij combineren professionele én persoonlijke ontwikkeling — in een sector waar dat niet vanzelfsprekend is. Wij vinden het belangrijk dat, als consultancyorganisatie waar de focus vaak gericht is op omzet, juist leren & welzijn hand in hand gaan. Dit doen we op drie manieren:
- Onze eigen HR Academy: Wij ontwikkelen zelf trainingen op basis van actuele expertise, die we inzetten voor interne groei én externe impact bij klanten. We gebruiken deze om elkaar intern op te leiden maar maken deze trainingen ook beschikbaar voor onze (potentiële klanten). Dit zijn niet alleen trainingen over algemene HR onderwerpen. Zo hebben we ook een training ontwikkelt over het werk als consultant, omdat iemand helemaal klaar te stomen voor zijn of haar rol.
- Opleidingsuren & budget: iedereen heeft bij ons een opleidingsbudget en krijgt 5% opleidingstijd per week. Deze uren mag je besteden aan persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Gaat het mentaal wat minder goed met je? Dan krijg je de ruimte om naar een psycholoog of coach te gaan in je opleidingsuren. Wil jij juist een post HBO of master gaan doen, ook dat is mogelijk. Wil jij juist een soft skill ontwikkelen zoals assertiviteit? Dan kan je een assertiviteitstraining gaan volgen. Op deze manier kan je precies kijken wat bij jou past en wat jij op dit moment nodig hebt in jouw eigen ontwikkelen.
- Flexibele arbeidsvoorwaarden: binnen de HR club geloven wij dat ”waarde” voor iedereen anders is. Wij vinden het dan ook belangrijk dat iedereen zelf een keuze heeft in zijn secundaire arbeidsvoorwaarden. Heb jij behoefte aan extra vakantie? Dan kies je voor een pakket waarin je extra vakantie kan kopen. Wil jij een leaseauto? Dan kies je voor een car pakket. Daarnaast heeft iedereen ook een bedrag per maand om aan welzijn te besteden. Denk aan een fitness abonnement, Hellofresh gerechten, maar ook gitaarles. Als jij kan motiveren waarom het goed is voor jou welzijn, dan heb je zelf de flexibiliteit om dit in te richten zoals jij dit wil.
Deze combinatie en focus op juist de groei en welzijn van de medewerkers is uniek in onze sector. Waar je bij andere consultancy bedrijven vaak fulltime op opdrachten zit, hebben wij bewust gekozen om ook ruimte houden voor verbinding en persoonlijke ontwikkeling. Juist in het moderne leven is aandacht aan welzijn extra belangrijk. Onze slogan is ”creating happiness together”, dit houden wij altijd in onze achterhoofd bij de keuzes die wij maken.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
Er zijn reviews van onze trainingen beschikbaar die gedeeld kunnen worden. Daarnaast zien we een opvallend laag verzuim onder collega’s — een indicatie dat aandacht voor ontwikkeling en mentale fitheid daadwerkelijk verschil maakt. Ook bieden we flexibele arbeidsvoorwaarden aan in de vorm van pakketten, zoals ons work-life balance pakket. Deze documentatie kan worden aangeleverd. Ook staan de trainingen op onze website: https://dehrclub.nl/hr-trainingen

The People Skillz Company
Wij adviseren, organiseren en trainen bij het ontwikkelen in echte ‘people skilled persons’: mensen die enthousiast en betrokken zijn. Die écht naar zichzelf en de ander luisteren. Die flexibel, effectief en communicatief vaardig zijn en weten
hoe ze een goed gesprek kunnen voeren. Niet omdat ze een model kunnen oplepelen, maar omdat ze hebben ervaren hoe ze het verschil kunnen maken. We brengen medewerkers in beweging en vergroten hiermee het succes van mensen, teams en organisaties. In de huidige wereld van arbeidsmarktkrapte, toenemende burn-outs en vier verschillende generaties op de werkvloer, vliegen de personele uitdagingen HRprofessionals om de oren. De fundamentele uitdaging die wij bij The people Skillz Company aanpakken is het gebrek aan effectieve interpersoonlijke vaardigheden die organisaties belemmert om het volledige potentieel van hun mensen te benutten. Investeren in de medewerkers is niet meer nice-to-have, maar is een must have. Want wanneer een organisatie goed doet voor hun mensen, krijg je mensen die het goed doen voor de organisatie.
In deze huidige tijd zien we organisaties worstelen met:
- Het binnenhouden van goede mensen
- Samenwerking over afdelingen heen
- Leiderschap dat niet aansluit bij de behoeften van de medewerkers
- Te weinig eigenaarschap onder medewerkers
- Niet weten hoe het gesprek aan te gaan over de ook lastige onderwerpen
Juist door een focus op people skills weten wij dit te draaien. We gaan voor échte verandering, zonder meteen een heel verandertraject op te hoeven tuigen. Wij draaien geen standaard trainingsprogramma’s af, maar focussen op impact in de praktijk, juist ook na de training. Dit doen we onder andere op de volgende thema’s:
- Eigenaarschap
- Leiderschap
- Betrokkenheid
- Feedback geven en ontvangen
- Een moderne gesprekscyclus
- Gespreksvaardigheid
- Sociale veiligheid & weerbaarheid
Door dit te verbeteren voelen medewerkers zich gehoord en gezien en daarmee meer betrokken bij de organisatie. Wordt er effectief samengewerkt en voelen mensen zich en ontstaat er meer eigenaarschap. Dit leidt toch minder verzuim, voorkomt verloop, meer werkplezier en… betere resultaten.
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Bij The People Skillz Company onderscheiden wij ons door een andere benadering van menselijke ontwikkeling in organisaties.
Waar traditionele aanbieders zich richten op kortstondige trainingssessies, focussen wij op blijvende gedragsverandering. Wij doorbreken het klassieke ’training-en-vergeten’-model door programma’s te ontwikkelen die verder gaan dan de trainingsdag zelf. We integreren de ontwikkeling van people skills in het dagelijks werk door interventies voor, tijdens én na de training. Dit zorgt voor een continu leerproces in plaats van een eenmalige kennisoverdracht.
Daarnaast zijn onze programma’s nooit ‘one size fits all’. Zelfs tijdens de uitvoering passen we onze aanpak aan op basis van wat we in de groep zien gebeuren. Deze flexibiliteit stelt ons in staat om altijd te werken aan wat er écht toe doet. We luisteren niet alleen naar wat mensen zeggen, maar observeren ook wat ze doen en passen daarop onze interventies aan. Dat maakt dat mensen gedrag veranderen in plaats van simpel een model opdreunen.
Bij ons ligt de focus op menselijke interactie. Door te investeren in de kwaliteit van gesprekken en relaties, creëren we een fundament waarop alle andere HR-processen effectiever kunnen functioneren. Door bijvoorbeeld te werken aan de kwaliteit van gesprekken, leiderschap en zelfmanagement, voorkom je verzuim en verloop. Door mensen de vaardigheden te geven om grenzen aan te geven, effectief te communiceren en conflicten constructief op te lossen, voorkomen we veel van de oorzaken van werkstress.
Bij The People Skillz Company geloven we dat de toekomst van HR ligt in het creëren van omgevingen waar mensen kunnen floreren, niet alleen presteren. Door te investeren in échte people skills dragen we bij aan een HR-functie die waarde toevoegt op strategisch niveau en meetbaar bijdraagt aan organisatiesucces. Een HR-afdeling die echt de brug slaat tussen organisatie en mens.
Onze vernieuwende aanpak maakt dat organisaties niet alleen de hedendaagse HR-uitdagingen beter kunnen managen, maar ook voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst waarin menselijke connectie, creativiteit en aanpassingsvermogen alleen maar belangrijker worden.Ook staan wij voor mens, milieu en maatschappij. We zijn trotse drager van het B-corp certificaat. Als organisatie willen wij geen negatieve impact achterlaten op een van deze gebieden. Hierin hebben we een stevig assessment doorstaan en zijn we extra uitgedaagd om een positieve impact te maken. Een specifiek doel dat we actief nastreven is het uitbannen van armoede in de wereld.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
De basis van alle interventies die wij doen zijn gestoeld op wetenschappelijk onderzoek wat is gedaan naar datgene wat bewezen leidt tot het goed en met plezier je werk kunnen doen. De negen bewezen factoren die resultaten en werkplezier hand in hand laten gaan staan centraal in onze aanpak.
Ook als het gaat om training & advies maken wij gebruik van een gedegen en bewezen aanpak: Mastery Based Learning. Hierin volgen we geen vage goeroe’s die vanuit hun eigen ervaring ‘het licht hebben gezien’ of dubbelzinnige ‘kleurenprofielen’ die achter een bureau lekker lijken te werken, maar in de praktijk vooral tot complexiteit en frustratie leiden.
We hebben hier nu honderden organisaties mee mogen helpen en met onze klanten hebben wij een jarenlange, duurzame partnership. Uit evaluaties blijkt keer op keer dat zowel deelnemers (de mensen) als de organisatie heel tevreden zijn over de resultaten van de interventies. Een hogere betrokkenheid, een lager verzuim of een betere samenwerking: afhankelijk van de wens van de klant
dragen we bewezen bij aan een duidelijk doel. Annet van Duren staat met regelmaat in tijdschriften zoals CHRO om te
inspireren en te motiveren. En staat ze op het punt van uitgeven van een boek over dit gedachtegoed. Daarnaast is ze auteur van het Feedback spel en wordt ze regelmatig door directies, HR-afdelingen en congressen gevraagd als spreker. Bij HR in Motion verzorgt ze dit jaar een van de inhoudelijke sessies.

NRTO
Eén van de grootste uitdagingen binnen de HR-sector is het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers in een snel veranderende arbeidsmarkt. Werkgevers zoeken naar concrete manieren om leren en ontwikkelen structureel te verankeren in hun organisatiecultuur. Tegelijkertijd ontbreekt het vaak aan overzicht van kwalitatief goede opleiders.
De NRTO biedt hierin dé oplossing: wij zorgen voor herkenbaarheid, betrouwbaarheid en transparantie in het particuliere opleidingsaanbod. Via ons keurmerk, de gedragscode en kwaliteitsborging maken wij het voor HR-professionals makkelijker om verantwoorde keuzes te maken in het opleidingslandschap. Het resultaat? Medewerkers krijgen toegang tot kwalitatieve en relevante opleiders. Organisaties bouwen aan een leercultuur die past bij hun strategie en medewerkers blijven wendbaar, betrokken en gemotiveerd.
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Bij het NRTO kwaliteitskeurmerk hoort dat jaarlijks via een eigen evaluatie of audit door een externe instelling continu wordt nagedacht over verdere verbetering of ontwikkeling door de opleiders. Opleiders houden hun aanbod actueel en zorgen daardoor voor de benodigde innovatie.
Onze diensten gaan verder dan het kwaliteitskeurmerk: we ontwikkelen praktische handreikingen voor leden bij nieuwe regelgeving en zorgen ervoor dat het thema ‘leven lang ontwikkelen’ op alle niveaus van beleid en praktijk doordringt. We faciliteren bijvoorbeeld publiek-private allianties waarin werkgevers en opleiders samenwerken aan maatwerktrajecten voor sectoren met personeelstekorten. Daarnaast lopen we voorop in het agenderen van thema’s als microcredentials en skills-based HR-beleid.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
- Keurmerk NRTO: Steeds meer werkgevers vragen specifiek naar opleiders met het NRTO-keurmerk, vanwege de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid. Het keurmerk is recentelijk weer geactualiseerd en versterkt. Potentiele leden dienen eerst het keurmerk te behalen, daarna kunnen ze lid worden.
- Publicaties en media-aandacht: De NRTO heeft recent een open brief aan de Tweede Kamer gestuurd waarin opgeroepen wordt om te investeren in Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast vroegen we middels een interview in het FD aandacht voor de handhaving Wet DBA (zzp’ers). Naar aanleiding van onze diverse oproepen om aandacht voor de arbeidsmarkt, het zzp-dossier en Leven Lang Ontwikkelingen zijn we o.a. genoemd in de initiatiefwet ZZP en zijn er Kamervragen gesteld. De NRTO wordt regelmatig gevraagd als gesprekspartner in landelijke discussies over onderwijs en arbeidsmarkt met zichtbaarheid in onder andere NRC, het FD en bij BNR Nieuwsradio.
- Samenwerkingen en pilots: De NRTO werkt actief mee aan pilots rond skillsgerichte ontwikkeling. Bijvoorbeeld met Leeroverzicht.nl en de Alliantie Samen Werken voor Werk (met ABU en OVAL). Onlangs boden we met de MBO Raad een petitie aan m.b.t. knelpunten in het inburgeringsonderwijs. De NRTO heeft een brede achterban en is dus op tientalle dossiers actief.
Met onze voortdurende inzet voor kwaliteit, samenwerking en innovatie dragen we bij aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt en ontwikkeling van werkenden. Daarom zijn wij trots om mee te dingen naar de HR Changemaker Award.

Rvdb
De rol van HR-professionals verandert fundamenteel onder invloed van ingrijpende maatschappelijke, economische en technologische ontwikkelingen. Waar HR voorheen vooral gericht was op het ondersteunen van de organisatie bij het realiseren van economische doelstellingen, wordt tegenwoordig een bredere verantwoordelijkheid gevraagd: HR moet bijdragen aan financiële stabiliteit (profit), ecologische duurzaamheid (planet) én menselijk welzijn (people). Deze contextverschuiving vraagt om een herdefiniëring van het HR-vak en om nieuwe vaardigheden: Bye Bye Human Resources, Hello Human Experience! Daarom heeft Rvdb the School of HX (Human Experience) opgericht. Bij The School of HX vind je een breed aanbod aan leer- & inspiratie interventies, die uitdagen, inspireren, verbinden en direct mensen in beweging brengen. Gericht op de HR (of liever de HX) professionals van de toekomst. En nog veel belangrijker in samenwerking met onze HR community en diverse ‘like-minded’ partners. Met the School of HX willen we niet puur opleiden, maar leerervaringen bieden gedurende de gehele loopbaan van de HR professional en om uiteindelijk een HX beweging op gang te brengen. The School of HX richt zich op de ontwikkeling van een 15-tal ‘future proof’ competenties (gekozen vanuit diverse wetenschappelijke kaders), middels een 5-tal leerlijnen die een onderlinge verbinding en opbouw kennen, met daarin 3 hoofdpijlers, te weten: (1) Inner Development, (2) Tech and HX en (3) HX Transformation.
- Inner development in het HX-tijdperk gaat over jezelf zó ontwikkelen dat je menselijkheid inzet als kracht: met empathie, lef en veerkracht het verschil maken. Het draait om hoe je van binnenuit leidt, groeit, verbindt en communiceert – voor jezelf, voor anderen én voor het systeem.
- Tech and HX draait om het gebruik van technologie met menselijke inzicht: slim, bewust en met impact. Het gaat om het combineren van digitale vaardigheden, ethisch kompas en innovatiekracht om vooruitgang te maken die er écht toe doet.
- HX Transformation gaat over kunnen zien wat er nodig is om organisaties toekomstbestendig te maken én het lef hebben om die koers te zetten. Wat telt is visie, strategisch & bedrijfsmatig inzicht en het vermogen om verandering te leiden met hoofd, hart én handen.
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
1. Van HR naar HX – een fundamentele positionering
- Wat anderen doen: Veel bestaande opleiders blijven binnen het klassieke HR-paradigma: procesgericht, compliance, rollen zoals HR Business Partner.
- Kracht van School of HX: We nemen expliciet afscheid van HR als ‘resource-denken’ en omarmen mensgericht organiseren als uitgangspunt. Dat is niet alleen inhoudelijk gedurfd, maar ook maatschappelijk relevant.
- Strategisch voordeel: we zijn geen opleider, maar een community in beweging.
2. Verbinding tussen innerlijk leiderschap, tech en transformatie
- Wat anderen doen: Opleiders splitsen deze thema’s vaak op in losse modules of kiezen er één.
- Kracht van School of HX: wij combineren:
- Innerlijke ontwikkeling (o.a. gebaseerd op de IDG’s)
- Technologie & menselijkheid
- Organisatieverandering vanuit human experience
- Strategisch voordeel: Wij leiden geen ‘HR-professionals’ op, maar HX Changemakers.
3. Community-based leren, niet alleen cursussen
- Wat anderen doen: Klassikaal, individueel, weinig nazorg.
- Kracht van School of HX: We werken in loyalty circels, met alumni-activatie, betrekken het Rvdb-netwerk, zijn gericht op praktijk casuïstiek, intervisie en bieden maatwerk voor opdrachtgevers.
- Strategisch voordeel: leren is een doorlopende ervaring, niet een losse training.
4. Positionering als thought leader in HX-transitie
Strategisch voordeel: We zijn aansprekend voor de aanjagers van de transformatie, niet alleen zoekers van kennis.
Wat anderen doen: Reageren op marktvragen.
Kracht van School of HX: We geven proactief invulling aan de toekomst van het vak, gedreven vanuit maatschappelijke impact.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
De School of HX bouwt voort op ruim 20 jaar ervaring met het opleiden van HR-professionals binnen Rvdb. In deze 20 jaar zijn al meer dan 300 collega’s door onze eigen talentprogramma’s heen gegaan – gericht op professionals met 0-2; 2-5 en 5-10 jaar ervaring. Onze ontwikkelprogramma’s zijn voor velen dé reden geweest om bij Rvdb in dienst te treden en daarmee een mooie ontwikkelreis af te leggen. Deze programma’s vormen een uniek leertraject waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling – in verbinding met gelijkgestemden – integraal met elkaar verbonden zijn.
Deze programma’s worden steevast hoog gewaardeerd:
- Een eNPS-score van +50 tot +75 onder deelnemers (sinds 2020)
- Een gemiddeld waarderingscijfer van 8,5 of hoger
Onderdeel van deze programma’s is dat deze Rvdb’ers na het programma kunnen uitstromen bij opdrachtgevers. De ervaring leert dat onze professionals in 95% van de gevallen – door de versnelling in hun ontwikkeling – uitstromen in mooie, impactvolle HR rollen. Rollen die voor veel HR professionals buiten onze organisatie pas later in hun carrière opportuun zijn en wat bij reguliere, interne doorstroom vaak meer tijd kost. Dankzij onze programma’s hebben wij een krachtig alumni-netwerk van oud-collega’s opgebouwd, die betrokken blijven of zelfs terugkeren naar Rvdb.
The School of HX is de volgende stap in deze bewezen aanpak. Met the School of HX kunnen wij niet alleen voor onze eigen collega’s, maar ook voor oud-collega’s en de rest van onze HR community van betekenis zijn als het gaat om leren, ontwikkelen en positieve impact maken bij ieders eigen organisatie. Vanaf het najaar 2025 opent the School of HX haar deuren voor HR professionals buiten Rvdb. Met een bereik van 6000 klanten en 45.000 HR professionals in onze community hopen we op deze manier te werken en bouwen aan mensgerichte organisaties, waar mensen kunnen floreren en waar maatschappelijk en zakelijk succes hand in hand gaan. Bye bye Human Resources, hello Human Experience!
NB: De officiële lancering inclusief website (eind juni, dus deze kunnen we helaas nu nog niet meesturen) en media aandacht volgt dus verderop dit jaar.

BAYZ
BAYZ helpt organisaties om hun medewerkers toekomstbestendig te maken in een wereld waarin technologie, data en AI steeds bepalender worden. Veel organisaties worstelen met hoe ze hun mensen meekrijgen in deze digitale transformatie. BAYZ biedt hands-on leerprogramma’s die medewerkers niet alleen informeert, maar daadwerkelijk transformeert in hun gedrag en vaardigheden. Dit leidt tot meer datagedreven besluitvorming, betere samenwerking tussen teams en een snellere adoptie van technologische innovaties binnen organisaties.
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
Onze leerprogramma’s combineren drie vernieuwende elementen:
- Realistische werksituaties: Geen generieke theorie die je snel weer vergeten bent, maar leren aan de hand van eigen casuïstiek.
- Integratie van power skills en data skills: Medewerkers leren niet alleen gegevens begrijpen en analyseren, maar ook communiceren, samenwerken en beïnvloeden met data. Deze combinatie is cruciaal om inzichten daadwerkelijk om te zetten in impact op de werkvloer.
- AI-geletterdheid voor iedereen: Met onze nieuwste GenAI-programma’s zorgen we ervoor dat ook niet-techneuten praktische vaardigheden opdoen om AI slim toe te passen in hun werk. Dit gaat verder dan alleen “prompten”, de kunst is om van AI een denkpartner te maken.
Deze aanpak zorgt ervoor dat leren niet naast het werk gebeurt, maar in het werk wordt geïntegreerd. Hierdoor ontstaat échte gedragsverandering.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
- We hebben inmiddels meer dan 1.250 professionals getraind bij grote organisaties als o.a. Achmea, IKEA, KPN en ASN Bank.
- Klanten geven onze programma’s een gemiddelde waardering van 8,5.
- Na afloop van een programma rapporteert 86% van de deelnemers dat ze de nieuw geleerde vaardigheden actief toepassen in hun werk.
- De programma’s van BAYZ worden vaak opgenomen in bredere transformatietrajecten, vanwege de bewezen impact op adoptie en mindset.

VEM
HR heeft regelmatig moeite met het “gedragen” krijgen van gewenste veranderingen, waarbij het risico is dat de gewenste verandering van “HR’ is en niet van de organisatie. Dat heeft enerzijds te maken met draagvlak en anderzijds cultuur. Mijn dienst helpt om dit op te lossen. Door aan de ene kant te helpen de OR “modern” vorm te geven, waardoor dit een waardevol instrument is dat daadwerkelijk in verbinding staat met de medewerkers en een aanjager of ambassadeur is van de verandering (of zelfs via co-creatie heeft geparticipeerd aan de voorkant) En aan de andere kant help ik HR om tot een “medezeggenschapsvaardige cultuur” te komen. Want hoe fijn zou het zijn als de gehele organisatie “medezeggenschapsvaardig” wordt en niet alleen de OR? Hr dus aanjager van moderne medezeggenschap in de brede zin van het woord!
Wat maakt jullie product of dienst uniek en hoe draagt het bij aan vernieuwing binnen de HR-sector?
De dienstverlening is opgezet vanuit een visie dat kort neerkomt op eigentijdse medezeggenschap: in lijn met de huidige tijd en met de unieke organisatie zelf. Middels een eigen methodiek (de OR3methode) geven we de eigentijdse medezeggenschap vorm langs 3 lijnen: doelstellingen, cultuur en structuur waardoor de OR daadwerkelijk als tandwiel verbonden is met de gehele organisatie en ook daadwerkelijk iets toevoegt. De rol van HR is daarbij essentieel. Met name als expert op het gebied van leren en ontwikkelen en cultuur. Waar andere “medezeggenschappers” het standpunt innemen dat HR of Directie zich niet met de OR mag bemoeien, zie ik ze als aanjager. Dus uniek omdat we werken vanuit visie, terwijl de anderen vooral werken vanuit de wet en uniek vanwege de rol van HR die onmisbaar is.
Welke bewijzen, zoals resultaten, gebruikerservaringen of media-aandacht, onderbouwen het succes van jullie innovatie?
- Klantcases op de site (en er zijn er nog meer onderweg)
- Diverse podcasts
- Heb een presentatie van de visie gegeven bij de Commissie Bevordering medezeggenschap van de SER
- Heb met de SER een presentatie gegeven en gesprek gevoerd met de arbocommissie